God sommerferie!

Skoleåret lakker mod enden. Glæder mig kolossalt til ferie. Har bare lige en hulens masse skriverier, der skal overstås først.

Som sædvanligt er jeg voldsomt bagud med at skrive journaler. Indrømmet. Jeg gider ikke. Eller det vil sige: jeg gider godt, for ellers kan jeg ikke huske børnene fra hinanden – og ellers kan jeg slet ikke huske, hvad vi lavede sidst. Så jeg har ajourførte papirjournaler på samtlige børn.

Vores jurister i kommunen synes ganske vist, vores journaler skal være papirløse. Min ledelse synes ikke, jeg skal fylde mine elektroniske journaler op med kontinuitetsnotater – har ingen løsning på dét problem! – den vil derimod gerne ha sproglige notater på samtlige børn. Så jeg fortsætter troligt med mine papirjournaler – se evt. indlægget om journalføring.

Det, jeg ikke gider, er at skrive sprognotater på de børn, som jeg skal fortsætte med at arbejde med efter sommerferien. Har det svært med (det, jeg ser som) dokumentation for dokumentationens skyld. Er derfor PPR-mester i at udskyde skriverierne: skal jeg prioritere mellem at bruge en time sammen med et barn eller bruge en time på at skrive om, at jeg har været sammen med et barn … så vinder barnet … hver gang …

Har alle dage været megadårlig til at huske at planlægge med NOK forberedelses- og skrivetid i min daglige kalender. For slet ikke at tale om at huske at holde frokost. I indeværende skoleår har jeg ‘booket’ mig selv ca. 4½ time om ugen, og det forslår jo ingen steder. Derfor bunken af uskrevne notater. Hvert år i august lover jeg mig selv, at næste år skal blive anderledes. Hvert år i juni sidder jeg i samme suppedas.

Hvert år efterlyser min afdelingsleder mere elektronisk skriftlighed fra min side. Og hvert år lover jeg, at det skal jeg nok blive bedre til.

Så til næste skoleår vil jeg gøre noget, jeg aldrig har gjort før: jeg har booket mig selv 2½ time om dagen – midt på dagen – til kontorarbejde og frokost. Det ser ret hidsigt ud i kalenderen. Har talt med mine daginstitionsledere om, at kontortiden godt kan bookes af dem til møder med forældre fx … Lige nu er de supergode til at booke mig om morgenen, og det er ikke videre smart, for det er min ‘myldretid’ mht. træning med forældredeltagelse. Så jeg skal blive bedre til at sige nej til alle de mange morgenmøder. Ellers går der alt for lang tid imellem mine seancer med børnene.

Nogle af mine kolleger skriver ‘kan ikke bookes’ i deres kalender. Eller har hele kontordage. Det ser også hidsigt ud. Måske er de bare bedre til at passe på sig selv, end jeg er?

Glæder mig til, at jeg så måske (!) kan få tid til at få skrevet ned, hvad jeg observerer, hvad jeg vejleder om. Glæder mig til at kunne forberede træningen med børnene noget bedre. Ofte blir det til lynplanlægning ½ time (eller 10 minutter), inden de dukker op. Glæder mig til måske at ha lidt mere overskud til at få udviklet nogle bedre materialer.

Nå.

Der er kun 3 arbejdsdage tilbage i dette skoleår. Om en uge sidder jeg i Firenze klar til at deltage i en dragebådskonkurrence for brystcanceroverlevere. Det skal nok blive sjovt. Og hårdt.

God sommer!

Ponte Vecchio, Florence, Italy.

Loading

Leave a Reply