Ondt i øret

læger formidler

I min tid som logopæd har jeg henvist utallige småbørn til at få tjekket ører og hørelse hos en lokal ørelæge. Jeg gætter på, at du osse i din klinik med jævne mellemrum møder børn, hvor du mistænker, at der ku være noget i vejen med deres hørelse?

Podcasten lægerformidler.dk har en serie fremragende episoder, som er kaldt ‘trygge forældre’. Én af disse handler om ondt i øret og mellemørebetændelser.

Hvis du gerne nemt og effektivt vil formidle, hvorfor det der med ører og hørelse er essentielt hos små børn, vil jeg varmt anbefale dig at lytte til episoden og måske osse henvise dine børns forældre til at lytte med. Klik på billedet ovenfor, så kommer du frem til podcastepisoden!

barnegråd

“Ondt i øret hos småbørn skyldes oftest mellemørebetændelse. Mellemørebetændelse er meget hyppigt blandt småbørn, mindst 70% af alle børn har haft akut mellemørebetændelse før de er fyldt 2 år, og 80% før skolestart.

I denne episode kommer du bl.a. til at høre om, hvad der sker i mellemøret, når dit barn får mellemørebetændelse eller væske i øret. Hvordan du kan håndtere det, hvornår det skal behandles, og hvilke faretegn du skal være opmærksom på. Derudover vil du høre om nogle myter omkring mellemørebetændelse, og om de er sande.”

Loading

Leave a Reply