Miniaturer, igen

Så er der ved at være styr på samlingen af miniaturer, som jeg startede på i sommerferien. Er oppe på 24 VHS-kassetter og en hulens bunke småting. Nogle fonemer har vist sig overraskende svære at finde konkreter til: j, l og n især.

Jeg har været på jagt i kollegernes og egne gemmer, og så har jeg ellers været i adskillige genbrugsbutikker: Røde kors, Danmission, Kirkens korshær, Mødrehjælpen og Spejdernes genbrug i Farum.

At opbevare tingene i VHS-kassetter sætter en naturlig grænse for, hvor store tingene kan være – så desværre har jeg fået købt mig en del ting, der er lidt for store (delfinen, sengen og trillebøren bl.a.). Men pyt. Så har jeg noget at bytte med, for nogle af mine kolleger er også blevet bidt af miniaturejagten 🙂

Untitled
fra spejdernes genbrug
Untitled
fra spejdernes genbrug
miniaturer fra birgittes gemmer

At opbevare tingene i klare VHS-kassetter har den kæmpe fordele, at man (næsten) kan se, hvad der er i dem – åh, det er spændende at åbne kassetten og se, hvad der faktisk er i den, efter vi først har forsøgt at gætte indholdet. Transport er nemt, for kassetterne er så tilpas små, at de fint kan være i en rygsæk.

Jeg har lavet en ‘indholdsliste’ over, hvilke miniaturer jeg har i hvilke kassetter. Denne liste har jeg lagt ind i plastiklommen uden på hver kassette. Hvis jeg skal bruge ting fra flere kassetter, kan jeg nemt se hvilke ting, der hører til hvor, når jeg er færdig med at bruge dem. Og hvis jeg ikke lige kan huske, hvad en mand laver i /v/-kassen, kan jeg læse mig til, at han er en vandrer …

At bruge kassetter er ikke mindst ret så praktisk, for det betyder, at jeg kan stille/lægge dem i reolen lissom mine spil og bøger.

Untitled
indholdet i kassen med miniaturer, der begynder med /v/
Untitled
ryggen på kassetterne med /v/-ting og med vokaler (V) som initialt fonem
Untitled
/v/-kassetten, når den er lukket

Lige nu har jeg kassetter med følgende initiale fonemer: b, bC (/b + konsonant/), d, f, g, h, j, k, kC, l, m, n, p, r, s, sC, sK (/s + klusil/), t, v, vokaler … og følgende finale fonemer: ð og ŋ. Er desuden gået på jagt efter ting, der slutter på w, så jeg også kan ha mig en samling af dén slags ting.

Loading

Leave a Reply