Billedbowling

Jeg holder af at spille, og jeg holder mindst lige så meget af at konkurrere med de børn, jeg træner med. Billedbowling er et sjovt konkurrencespil – det er nemt at se, hvor mange points, man får; og det er nemt at se, hvem der vinder.

Til billedbowling har du brug for:

  • 10 klemmer
  • 10 billeder
  • 1 terning – eller en blød bold

Klemmerne skal være store nok til at kunne stå selv, selv når du bruger dem til at holde på billeder. Du kan bruge billeder af hvad som helst: fonemtargets, billedbeskrivelser, eksempler fra en given kategori (møbler, dyr, fødevarer …).

Brug terningen/bolden til at vælte så mange klemmer som muligt. I kan aftale, om I har 1 eller 2 forsøg ligesom i rigtig bowling.

Terningen kan enten være en ganske almindelig terning med 1-6 øjne på, eller I kan bruge en terning med lommer. Hvis I bruger en almindelig terning, kan det antal øjne, som den viser, være det antal gange, I benævner (eller beskriver) de billeder, som blev væltet.

I lommerne på en lommeterning kan du

  • sætte prikker (som øjnene på en almindelig terning)
  • skrive andre tal end dem på en terning
  • lægge farvede stykker karton, så I sætte farver foran de forskellige targets, fx ‘rød ræv’, ‘rød racercykel’, ‘røde rosiner’, ‘rød radio’ eller ‘grøn ræv’, grøn racercykel’, ‘grønne rosiner’, ‘grøn radio’
  • lægge billeder af verber, så I kan sige ‘ræven ryster’, ‘racercyklen ryster’, ‘rosinerne ryster’, ‘radioen ryster’
  • lægge symboler for ‘ikke’ (negation), ‘i går’ (præteritum), ‘lige nu’ (præsens), så de billedbeskrivelser I laver, kan lyde sådan her: ‘pigen spiser ikke is’, ‘pigen spiste is i går’, ‘pigen spiser is lige nu’ eller ‘drengene spiller ikke bold’, ‘i går spillede drengene bold’, ‘drengene spiller bold lige nu’

Loading

Leave a Reply