Developmental language disorder

Inden for den logopædiske verden har vi længe bøvlet med termen ‘specific language impairment’ (SLI), især fordi sprogvanskeligheder sjældent er specifikke. ‘Developmental language disorder’ (DLD) er arvtageren – på dansk: udviklingsmæssig sprogforstyrrelse – og hvor er det dejligt med en mere præcis term!

Allerede i februar 2017 publicerede Dorothy Bishop en artikel i RCSLTs medlemsblad om processen fra SLI til DLD (klik på billederne, hvis du vil downloade artiklen!):

rcslt

I september – og især d. 22. september – var internettet fuldt af notitser og artikler om #devlangdis og #dld123. De tre næste klip er fra RCSLTs twitterprofil. Helt personligt er jeg rigtigt glad for, at DLD-diagnosen kan ledsages af en udspecificering af konkrete vanskeligheder for et givent barn. Ellers blir termen lisså ikke-beskrivende som termen ‘dysfasi’.

Loading

Leave a Reply