HF-klasse for autister – endelig

UnavngivetUnavngivet2

Tænk, hvor glad man kan blive på en helt almindelig lørdag. Nordsjællands HF & VUC har i samarbejde med Sputnik STU fået EU-midler til at oprette en 3-årig HF-klasse for unge autister allerede fra august 2017. Nuij, hvor er det tiltrængt!

Pressemeddelse
Ny HF-klasse for unge med Autisme (herunder Asperger) samt diagnoser som angst og depression.
Fra sommeren 2017 starter HF & VUC Nordsjælland et helt nyt tilbud, nemlig en særlig HF klasse i Hillerød, for unge med diagnoser indenfor autisme, og/eller psykisk sårbarhed. Her bruger de unge 3 år på at tage en fuldt kompetencegivende HF i et trygt og støttende miljø med dygtige fagpersoner omkring dem.

”Vi kan mærke en stor efterspørgsel fra forældre, vejleder og kommuner efter præcis sådan et tilbud, og vi er lykkelige over at vores nye HF-klasse netop er blevet støttegodkendt”, udtaler Rektor Ruth Kirkegaard. ”Projektet er støttet af EU, hvorfor kommunerne ikke skal betale for undervisningen, tilbage er kun et minimalt deltagergebyr (som er lovpligtigt), der tilbagebetales efter endt uddannelse”, fortæller Ruth Kirkegaard videre. Projektet bliver et samarbejde mellem HF & VUC Nordsjælland og Skolen Sputnik STU, som har stor succes med skoletilbud og faglig/personlig støtte til netop denne gruppe, gennem mange år. ”Samtidig synes vi, at placeringen af HF IN på vores skole i Hillerød, 700 meter fra stationen sikrer, at unge fra hele Nordsjælland nemt kan komme til skolen – samtidig med, at vores HF & VUC i forvejen er præget af et meget accepterende studiemiljø, hvor vi rummer en stor mangfoldighed”, forsætter Ruth Kirkegaard.

HF klassen HF-IN (IN for inklusion) starter op til august med 18 nye unge mennesker, der enten kommer direkte fra folkeskolen, eller som har været ude et par år. I HF klassen er underviserne særligt kompetente til at undervise elever med disse psykiske udfordringer og samtidig er klassen og hver elev tilknyttet faste mentorer og støttepersoner fra skolen Sputnik STU, som deltager i alle timer. Der er afsat tid på skolen til lektieværksted med faglærere/mentorer til stede.

Elever går i deres egen HF klasse de første 2 år, og det 3. år vil eleverne deltage i flere valgfag med de øvrige elever på HF. Der er masser af mulighed for at deltage i sociale arrangementer på skolen, men der laves også helt særligt arrangementer kun for klassen (fx ”gamer-night”, film-aften og studietur), ligesom der vil være forældreaften hver halve år.

Skolen holder informationsmøde på skolen for elever, forældre, vejledere og andre interesserede tirsdag d. 7/2 kl. 19-20. Efter informationsmødet kan interesserede elever søge HF IN klassen direkte via ansøgningsskema. Flere oplysninger fås på HF & VUC Nordsjælland, Leder af HF IN Trine Larsen 48 20 16 00 eller TRL@vucns.dk.

Og den lokale Frederiksborg Amts Avis skriver bl.a.:

Autister får egen HF-klasse
Selvom intelligensen ikke fejler noget, så sætter tankerne en blokade op for at kunne fuldføre en ungdomsuddannelse. Sådan er hverdagen for mange autister eller psykisk sårbare unge, som derfor nu kan se frem til at få sin egen HF-klasse i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter sommerferien starter HF&VUC Nordsjælland en klasse op med plads til 18 elever. Tidligere har de unge været nødsaget til at tage turen ind til København for at få samme mulighed.

– Mange kan ikke tåle den lange transportvej. Jeg kender mange, der er droppet ud på den konto, siger Rikke Simonsen, der er med i bestyrelsen for Landsforeningen Autisme i Egedal. (…)

Uddannelsen er skabt i samarbejde mellem HF&VUC Nordsjælland og skolen Sputnik STU i Hillerød, der har en lang erfaring i at arbejde med den type elever. De nye HF-elever får tilknyttet faste mentorer og støttepersoner. For at gøre det mere overskueligt er fagene bredt ud over tre år i stedet for normalt to år for en HF-uddannelse.

Ruth Kornbo Kirkegaard, rektor for HF&VUC Nordsjælland, glæder sig til at få de nye elever på skolen, og hun tror, at der vil være rift om pladserne. – Jeg tror, at vi får flere ansøgere inden sommerferien, end de 18 vi har plads til, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Og dét er nok det eneste dårlige – at rektor med stor sandsynlighed vil få ret. Men hvor er det dejligt, at der nu endelig endelig er oprettet en autismeklasse i Nordsjælland!

Loading

Leave a Reply