Ugens pins (verber)

Jeg har længe været på udkig efter illustrationer med forskellige mennesker/dyr, der gør de samme ting – så jeg kan lave aktiviteter, hvor det er vigtig at benævne både subjekt og verbum.

Nu har jeg endelig langt om længe fundet lige præcis dét!

På opslagstavlen med illustrationer af verber har jeg pinnet et kæmpe spil med 55 plader à 6 billeder. På billederne er der 6 forskellige aktører: pige, gris, hane, kat, bjørn og kanin, der hhv. går, løber, sidder, sover, kører, sejler (eller bader/svømmer) og flyver. Så i alt er der 42 forskellige enkeltbilleder.

Så nu kan jeg lave aktiviteter, hvor jeg varierer verbet: pigen går, pigen løber, pigen sidder, pigen sover, pigen kører, pigen svømmer, pigen flyver. Og jeg kan lave aktiviteter, hvor jeg varierer subjektet: pigen sover, grisen sover, hanen sover, katten sover, bjørnen sover, kaninen sover.

Hvis jeg sætter billederne sammen 2 og 2, kan jeg snakke med barnet om pigen sover vs. pigerne sover, grisen flyver vs. grisene flyver. Eller kaninen og katten kører, hanen og bjørnen sidder.

Du kan se indlægget om spil og sprogbehov, hvis du vil ha inspiration til, hvordan et spil som det her kan spilles på alskens måder.


Loading

Leave a Reply