Jeg kører i min røde bus

rød bus

I mit allerallerførste børnelogopædjob i skoleåret 1991-1992 arbejdede jeg sammen med en superdygtig logopæd, Mette Lyngbye, der fodrede mig med hobevis af sange. Én af dem har jeg forgæves ledt efter i alskens sangbøger, så nu hvor jeg har fundet et godt program til at skrive noder i (se indlægget om den blå ballon), må det være på tide at dele fagtesangen om den røde bus med jer.

Sangen er god til børnehavebørn og nok lige i overkanten til de mindste i vuggestuen/dagplejen. Eftersom sangen handler om transportmidler og et par præpositioner, har I lejlighed til at træne en masse af dem.

Jeg_kører_i_min_røde_bus-1-1


Inden sangen må barnet, der har ‘tur’, vælge et transportmiddel (traktor, luftballon, ubåd, cykel, rumraket) og en destination (cirkus, bedstemor, Brugsen, svømmehallen, Spanien). Hvis du arbejder med børn med små ordforråd, eller som er dårlige til at bestemme sig, kan du med fordel lave illustrationer af forskellige transportmidler og destinationer, som børnene kan vælge imellem.

I må også i fællesskab afgøre, om det valgte transportmiddel kører, cykler, sejler, flyver …

 • Jeg kører i min røde bus [hold i imaginært rat]
 • hen af vejen, [flade hænder kører lige ud]
 • op ad bakken, [flade hænder viser op ad bakke]
 • ned igen. [flade hænder viser ned ad bakke]
 • Der møder jeg Villads,
 • han kører i sin bus. [hold i imaginært rat]
  • fly [vift armene op og ned]
  • båd [lav sejlebevægelser med armene]
  • cykel [lav cykelbevægelser med armene]
 • Hvor ska’ han mon hen? [spørgebevægelse med arme og skuldre]
 • Han ska’ en tur i skoven.
… op ad bakken …
Hvor skal han mon hen?

Loading

Leave a Reply