Jeg er en lille blå ballon

balloons

Til vuggestue-/dagplejebørn – eller børn med sprogindlæringsudfordringer – er det godt med sange, som du kan synge igen og igen med små variationer. Jeg er en lille blå ballon er sådan en sang.

Jeg har hørt den i mange versioner rundt om på forskellige vuggestuestuer, på YouTube, og i Fagtesangbogen er den også med. Selv foretrækker jeg så afgjort en version uden ret mange dikkedarer – især hvis jeg skal synge den med småbørn. I min version er melodien enklere end på YouTube og i Fagtesangbogen:

Jeg_er_en_lille_blå_ballon-1

Hvis du ikke er den store nodelæser, kan du høre melodien her:

Inden vi synger sangen, har et af børnene taget en kulørt ballon op af en kuffert, og vi taler om, hvilken farve ballonen har, så alle er med på, hvad vi skal synge lige om lidt. Undervejs i sangen bruger vi fagter sådan her:

  • Jeg [peg på dig selv]
  • er en lille blå ballon [barnet med ballonen holder den foran sig og svinger med den – vi andre svinger med en imaginær ballon]
  • uden spor af luft i. [slå ud med armene]
  • Og hvis du vil ha’ luft i mig, [peg på ballonen]
  • så må du puste selv! [hold hænderne ved munden]
  • Så si’r vi: puust puust puust [de 3 gange puust hviskes højere og højere]
  • Til jeg revner med et [tag hænderne længere og længere fra hinanden]
  • KNALD! [klap hænderne hårdt sammen]
large-1852-where--copy--copy
slå ud med armene
canstock22324174
hold hænderne ved munden

Jeg har skrevet noderne ind i et program, der hedder MuseScore. Det er ganske gratis og fås til både PC og iPad. I programmet kan du skrive noder og tekst ind, du kan eksportere til pdf- og billedfiler, og du kan lave en lydfil. Ganske fikst!

Loading

Leave a Reply