More than words

Endnu en Hanen-certificering er i hus!

Har været på workshop i Barcelona i 4 spændende dage i selskab af 14 spanske logopæder/småbørnspsykologer og fantastiske June Kessler, der på en skøn blanding af engelsk og latinamerikansk spansk guidede os gennem workshoppen More than words.

Her er, hvad der bl.a. står om More than words på Hanens hjemmeside:

The More Than Words Program was designed specifically for parents of children ages 5 and under on the autism spectrum. Addressing the unique needs of these children, the program provides parents with the tools, strategies and support they need to help their children reach their full communication potential.

More Than Words does this by empowering you to help your child reach the following three goals:

 1. Improved social skills
 2. The ability to engage in back-and-forth interactions
 3. Improved understanding of language

Here are some of the valuable things you’ll learn when you attend the More Than Words Program:

 • How your child learns best and what motivates him to communicate
 • Why your child behaves in certain ways, and what you can do to either increase or reduce those behaviours
 • How to use your knowledge about your child to set realistic goals
 • How to make interactions with your child last longer and be more meaningful
 • Tips for using pictures and print to help your child’s understanding
 • Tips on how to talk so that your child understands you
 • Strategies for developing your child’s play skills
 • Ways to help your child make friends

Som vanligt, når det er Hanen, er der masser af helt konkrete interaktionelle strategier at tage fat på – masser af strategier, som forholdsvist enkelt kan læres videre til forældre og dagtilbudspersonale (håber jeg 🙂 …).
Jeg tænker, at også børn uden en autismediagnose kan ha glæde af, at de voksne omkring dem kender til More than words-tankesættet. Der er i hvert fald et par poder i min ‘stald’ med begrænsede sproglige/interaktionelle/sociale færdigheder, hvis forældre efter sommerferien vil få glæde af min nye beholdning af strategier!

Loading

Leave a Reply