ABC & Beyond

Endnu en Hanen-certificering er i hus!

Har i 3 dage haft fornøjelsen af Janice Greenbergs kompetente undervisning i ABC & Beyond-kurset, der handler om, hvordan vi kan vejlede pædagoger og forældre til struktureret arbejde med førskolebørns forudsætninger for den senere læseindlæring. Ligesom de andre Hanen-programmer er ABC & Beyond børnecentreret, så aktiviteterne læner sig op ad børnenes nysgerrighed og deres interesser. Byggestenene i programmet er:

  • Hvordan får jeg som voksen en god samtale i gang med de børn, som jeg læser højt for og med?
  • Hvordan kan jeg udvide børnenes ordforråd?
  • Hvordan kan jeg arbejde med bøgernes narrative elementer?
  • Hvordan kan børnene bruge deres sprog til at tænke og lære nye færdigheder?
  • Hvordan kan jeg arbejde med børnenes opmærksomhed på det skrevne sprog?
  • Hvordan kan jeg arbejde med børnenes fonologiske opmærksomhed?

Adskillige af disse sproglige elementer har mange af os allerede i vores logopædiske værktøjskasse. Hanen gør det nemmere at arbejde og vejlede struktureret.
Glæder mig allerede til at gøre ‘mine’ pædagoger og forældre skarpere udi arbejdet med børnenes forudsætninger for læsning!

0

Leave a Reply