Bøger med sproglige finurligheder

balløver

Hvis du arbejder med skolebørn eller store børnehavebørn, kan det være supersjovt at udfordre hinanden med forklaringer på alskens svære ord og sjove vendinger. Hélène Wagn har forfattet en håndfuld fantastiske billedbøger med forklaringer på idiomer, talemåder, ordsprog og andre sproglige finurligheder, der er velegnede til lige netop dét.

øvelse gør mester

I bogen om Balløver og bænkevarmere kan du finde forklaringer på, hvad fx diskenspringer, krokodilletårer, molevit, pernittengryn, spradebasse, svinkeærinde, syvsover, tøffelhelt og tørvetriller er for noget.

I Øvelse gør mester-bogen får du forklaringer på en række danske ordsprog. Hvad betyder det fx, at man af børn og fulde folk skal høre sandheden? Eller at springe over, hvor gærdet er lavest? Eller at noget kan være bedre sent end aldrig?

skeletter

Du kan finde forklaringer på, om det kan lade sig gøre at sluge en kamel og have sommerfugle i maven – og hvad det betyder, når man har rotter på loftet og skeletter i skabet i bogen om skeletter i skabet.

sortkat

Bogen om den sorte kat handler om varsler, overtro, ritualer og magi. Hvad betyder det fx, hvis man taber et spejl, og det splintrer i tusinde stykker? Hvorfor siger de voksne 7-9-13, mens de banker under bordet? Og hvad er det nu lige, man skal gøre, når en sort kat krydser ens vej?

så er den ged barberet

I bogen om den barberede ged (kan lånes som e-bog) kan du finde forklaringer på, hvad det betyder at klappe hesten, og at der ingen ko er på isen. Og du kan få den sjove historie om, hvorfor en gravko hedder en gravko.

Loading

One thought on “Bøger med sproglige finurligheder

  1. Spændende serie – den vil jeg kigge nærmere på og det er altid godt at udforske sproglige finurligheder og finter … det giver lyst til at lege med sproget og lære nyt

Leave a Reply