Talk like a pirate day

I dag, d. 19. september, er det talk like a pirate day – dagen, hvor alle taler som sørøvere. Sørøverdagen er en parodisk helligdag, der tager udgangspunkt i et romantiseret billede af sørøvere som noble krigere. Sproget, der bruges på denne dag, er klicheer fra Hollywood-film snarere end et egentligt forsøg på at tale, som sørøvere faktisk talte. Fx erstattes ordene “hej” af “ohoy” og “ja” af “Arrr!”.

På sørøverdagen kan I spille sørøver-dyst:

Piraterne og sørøverne er på hver sin ø (banehalvdel), udstyret med hver sin kanonkugle (bold), hvor de vogter over fx fem guldskatte (fx kegler, mælkekartoner eller overtrækstrøjer, fordelt på baglinjen). Holdene skal forsøge at stjæle hinandens guldskatte uden at blive ramt af de andres kanonkugler. Man kan kun blive skudt på modstandernes ø, og hvis man bliver ramt af en kanonkugle, må man tilbage til egen ø igen og forberede et nyt angreb.

I kan folde jer en sørøverhat:

I kan synge sørøversange:

I kan klæ jer ud med øjeklap, klo, sabel og skulderpapegøje og lege alskens sørøverlege med skattejagt, skibe og øde øer:

COLOURBOX13882245

I kan læse sørøverbøger og snakke om, hvad sørøvere laver, og hvad de mon har på deres sørøverskibe:

Og endelig kan I øve jer i at tale som sørøvere med overdrevne r-lyde.

Loading

Leave a Reply