Præpositionsspil

I min butik hos Teachers pay teachers har jeg just oploadet et spil, som du kan bruge til at træne præpositioner. Jeg har længe haft stor fornøjelse af Make ‘n’ break-spillet, der handler om at bygge med farvede klodser – problemet er bare, at jeg har et par drenge i ‘stald’, som døjer med at få lært farverne. Så jeg har akut brug for et spil med præpositioner uden farver!

Præpositionsspillet består af 16 brikker, som du med fordel kan laminere, og 21 ark med hver 4 oplæg til, hvordan brikkerne kan placeres. I alt er der 84 oplæg med enten 3, 4, 5 eller 6 brikker, som du kan kan bruge til at træne præpositionerne over, under, (i)mellem, ved siden af, skråt over og skråt under.

Når jeg spiller instruktionsspil, plejer jeg at starte med et par omgange, hvor vi begge kan se oplægget og hjælpes ad med at gøre, som oplægget instruerer os. Så snart jeg fornemmer, at barnet har fanget ideen i spillet, holder jeg det næste oplæg, så kun jeg kan se det – og så beder jeg barnet om at lægge brikkerne: ”Først skal du bruge en vippe. Under den skal der være en kat. Og ved siden af vippen skal der være en dør.”

04  07  20

Når brikkerne er lagt, hjælper vi hinanden med at tjekke, om de ligger rigtigt. Og så er det barnets tur til at instruere mig. På den måde skiftes vi til at instruere hinanden, så barnet både skal forstå og producere de rigtige præpositioner. At instruere ud fra et visuelt oplæg har yderligere den store fordel, at det altid er oplægget, der har ret – for på den måde er jeg ligestillet med barnet i den forstand, at vi jo begge kan se, om instruktionen er fulgt eller ikke.

Du kan downloade spillet hér.
Tegningerne er fra Gratis skole, der har masser af dejligt enkle stregtegninger.

Loading

One thought on “Præpositionsspil

Leave a Reply