Fra wordperfect til word

Udklip1

Har gemt en masse gamle wordperfectfiler i min dropbox, for så er de jo nemme at finde igen … Stor var min skræk, da jeg forleden dag havde brug for én af filerne (der er fra 1995), for word ville ikke kendes ved den, så i notesblok-programmet så den sådan her ud:

Jeg ku godt ha sakset teksten fra filen og derefter sat den ind i et nyt worddokument og slettet en masse maskinkode og på dén måde ha reddet filen. Men det er jeg nu alligevel for doven til …

I stedet gik jeg på jagt efter et tekstbehandlingsprogram, der ka læse de gamle wordperfectfiler, og fandt gratisprogrammet abiword.

Udklip2

For at komme i kontakt med filen i abiword valgte jeg *alle filer* og min fil om korte og lange vokaler (aka enkelt- eller dobbeltkonsonant). Stor var min glæde ved at få dette skærmbillede: For så var teksten jo helt læselig igen! Jeg gemte dernæst dokumentet som en wordfil og har nu en fil, som er til at arbejde i igen.

Så. Hvis du også har tussegamle wordperfectfiler liggende, som du gerne vil ha adgang til igen, kan abiword varmt anbefales!

Loading

Leave a Reply