Haarder opfordrer sosu’er til at starte firma

Indlæg på dr.tv (http://bit.ly/iCvgIy) fra d. 24. marts 2011:

»Regeringen vil hjælpe og opmuntre offentligt ansatte til at kappe båndet til kommunen og starte deres egne små, private firmaer i stedet. De nye selvstændige skal konkurrere med kommunen om at levere hjemmehjælp, udbringe mad, håndtere personlig pleje, plejehjemstilbud og alle mulige andre velfærdsopgaver. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder lancerer i en tale i dag forslaget på Kommunernes Landsforenings årsmøde Aalborg.

Kursus i at blive selvstændig
– Vi vil give dem moralsk støtte. Og måske også kortere uddannelsesforløb, hvor de lærer, hvordan man bliver selvstændig, siger Bertel Haarder. Den nye fritvalgsordning, der kendes under navnet “afknopning”, skal støbes efter svensk forbillede, hvor man længe har tilskyndet kommunale enheder til at blive private. – Tiden er inde til et opgør med forestillingen om “dem og os”. For borgerne er det ligegyldigt, om noget er offentligt eller privat. Det er valgmuligheden, kvalitet og prisen, det kommer an på, siger Bertel Haarder. Planerne indgår i regeringens “konkurrencepakke”, der skal øge effektiviteten i Danmark.

(…) Ifølge Indenrigsministeriet modtog knap 31 procent af danskerne praktisk hjælp, herunder madservice, fra en privat leverandør i 2009.«

—————

… hm … gælder det også logopæderne? For hvis det gør, kan det da kun gå for langsomt med at få lavet en certificeringsordning for os, så brugerne kan vide, hvem de køber logopædi af!

Loading

Leave a Reply