Logopæd Laura Rønne Basse, der arbejder som sprogkonsulent ved Center for Dagtilbud og Skole i Furesø kommune, er forfatter på den spritnye blog, Sprogpædagogisk værktøjskasse. Stort tillykke til dig, Laura, med dit nye ‘barn’ – og tillykke til os allesammen med et nyt og yderst relevant vidensdelingssted online!
Som forfatter til Logopædisk værktøjskasse tilstår jeg gerne, at jeg synes, navnet er rasende godt fundet på 😀
Om sig selv skriver Laura: Jeg har en baggrund som cand.mag. i audiologopædi og har en bred erfaring med arbejdet som talepædagog i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og sprogkonsulent i forvaltningsregi på dagtilbudsområdet. Mit fokus er på, hvordan det pædagogiske personale kan arbejde med at udvikle knaldgode inkluderende sproglige læringsmiljøer for alle børn – uanset hvilke sproglige forudsætninger det enkelte barn kommer med.
Og om selve bloggen skriver hun: Her kan du finde inspiration til arbejdet med børns sprog med fokus på arbejdet med børn i dagtilbud. Jeg skriver om emner, der kommer rundt i alle mulige forskellige afkroge af sprogarbejdet i dagtilbud. Altid med udgangspunkt i den hverdag og de udfordringer, som det pædagogiske personale står i dagligt. Det kan være alt fra kvaliteten i samspillet med det enkelte barn til den overordnede organisering af sprogarbejdet i dagtilbuddet.
Sprogpædagogisk værktøjskasse ka du osse finde hér på Facebook.
Nammenam, sir jeg bare!
I skrivende stund har bloggen følgende læseværdige indlæg:
- Det er sproget den er gal med -eller er det?
- Det er forholdsvist nemt at få øje på børnenes sproglige vanskeligheder (og især nemt med udtalevanskeligheder).
- Nogle gange er de sproglige problemer dog symptomer på noget andet. Og nogle gange leder sprogvanskeligheder til andre vanskeligheder. Så husk ikke kun at fokusere på barnet sprog!
- Skridt hen imod en ny praksis
- Danmarks Evalueringsinstitut har lavet et hæfte som hedder Redskab til forankringsproces. Laura har et par konkrete anbefalinger til, hvordan vi alle ka arbejde med at forbedre vores daglige praksis.
- Boganbefalinger
- Her skriver Laura om bøger, som hun synes, har en god kvalitet og anvendelighed i det sprogpædagogiske arbejde.
- Sprog i samspil og Vi arbejder med sprogtilegnelse i børnehaven nævnes her blandt andre gode fagbøger.
- Børn der endnu ikke taler dansk: De fire vigtigste sprogstrategier
- Laura anbefaler Hanens strategier: “Sig mindre”, “Synliggør”, “Sig det langsomt” og “Vis det”.
- Strategierne ka osse fint bruges til børn, der ikke taler i det hele taget!
Kort sagt: Den her blog glæder jeg mig til at følge!