Ugens pins (find detaljer)

krokodilledans

Det er supersjovt at gå på billedjagt, for der er masser at tale om på billeder med mange detaljer. Supersjovt at skulle være opmærksom på småbitte visuelle detaljer. Supermotiverende at være den, der finder detaljerne først (det er oftest børnene, der er hurtigst!).

På min Pinterestopslagstavle med opgaveark, der handler om at ‘finde detaljer‘, har jeg lige pinnet en masse billeder, som du kan bruge til at gå på billedjagt med. Opgaverne er både oplagte at give med hjem som lektier og gode til at fremelske en masse snak, når du selv sidder med barnet (eller en lille gruppe af børn).

Jeg gør som regel det, at jeg åbner billedet i et billedbehandlingsprogram – typisk Paint – for så kan jeg sætte en ring om de ting, vi har fundet, så vi slipper for at finde dem igen. Eller – hvis jeg bruger min ipad – så bruger jeg den fremgangsmåde, jeg har beskrevet i indlægget fra pin til opgaveark.

Nogle af billederne på opslagstavlen er helt enkle, hvor I kun skal finde 1 detalje.

Og på andre er der lidt flere detaljer at lede efter.


På mange af dem er det hele ting, jagten handler om. På andre er det dele af ting, der skal findes. Eller måske kan man ikke se det hele af de detaljer, der skal findes.


Nogle af dem er så viseligt indrettet, at de detaljer, man skal finde, alle tilhører den samme kategori – så kan I også tale om, hvilke ting, der helt mangler på jeres billedjagtsbillede.

På de rigtigt svære af billederne skal man finde detaljer, der er ‘skjult’ – katten ligner fx blade, slangen er en sky, og vaffelisen er et bjerg på hovedet.

Eller I skal finde 1 enkelt detalje, der er rigtigt godt skjult – à la Find Holger.

God (billed)jagt!

Loading

Leave a Reply