Ofte har jeg brug for terninger med illustrationer i stedet for tal eller øjne. Illustrationer, som jeg selv kan bestemme og tilpasse, vel at mærke. Til det er den gratis app Photo dice rigtigt god.
Man kan også selv bestemme, hvilken baggrund der skal være. Klik på ⚙ og vælg baggrund. Find den baggrund, du vil ha (mine ligger i min dropbox).
Dernæst kan du bestemme, hvilke terninger du vil ha med i spillet – de ligger som en frise øverst på spillepladen (lige nedenfor kan du se, hvordan du tilføjer og udformer dine egne terninger).
Her kan du se en spilleplade med 4 farver og en terning med øjne. Første gang er det ‘de gule’, der får 1 point (eller de gule kort, som du må tage 1 af); anden gang er der 4 points til de røde.
Når du skal udforme dine terninger, foregår det på samme måde som ved baggrunden – bortset fra, at der er 6 billeder, som du skal finde illustrationer til. Nedenfor kan du se, hvordan det så ud, da jeg indsatte mine terningøjne på terningen med øjne.
Det er nemt nok at indsætte kvadratiske billeder – skal du indsætte et ikke-kvadratisk billede, kan hele billedet ikke være på terningsiden, og så må du tage stilling til, hvilket udsnit af billedet, du vil ha med. Jeg har brugt rævebilledet til et par terninger med initialt /r/ – én terning med verber og én med substantiver. I spillet kan vi lave små sætninger à la “ridderen rejser sig op” og “robotten ror”.
Jeg har lavet et spil med skøre sætninger med 4 led: subjekt + verbum + farve + objekt. Man kan lave sætninger som: “krokodillen spiser (en) lilla sko” og “fisken skubber (en) grøn sko”.
Og så har jeg lavet et spil med ikoner fra Lydbyggeren – 2 med konsonantfonemer og 2 med vokalfonemer – så jeg kan lave vrøvleord som /tuhɒ/ og /rͻtǝ/. Man kan ‘reservere’ en terning ved at trykke på den, så ændrer den sig ikke, når man trykker på feltet med ‘roll’.