ABC & Beyond

Endnu en Hanen-certificering er i hus!

Har i 3 dage haft fornøjelsen af Janice Greenbergs kompetente undervisning i ABC & Beyond-kurset, der handler om, hvordan vi kan vejlede pædagoger og forældre til struktureret arbejde med førskolebørns forudsætninger for den senere læseindlæring. Ligesom de andre Hanen-programmer er ABC & Beyond børnecentreret, så aktiviteterne læner sig op ad børnenes nysgerrighed og deres interesser. Byggestenene i programmet er:

  • Hvordan får jeg som voksen en god samtale i gang med de børn, som jeg læser højt for og med?
  • Hvordan kan jeg udvide børnenes ordforråd?
  • Hvordan kan jeg arbejde med bøgernes narrative elementer?
  • Hvordan kan børnene bruge deres sprog til at tænke og lære nye færdigheder?
  • Hvordan kan jeg arbejde med børnenes opmærksomhed på det skrevne sprog?
  • Hvordan kan jeg arbejde med børnenes fonologiske opmærksomhed?

Adskillige af disse sproglige elementer har mange af os allerede i vores logopædiske værktøjskasse. Hanen gør det nemmere at arbejde og vejlede struktureret.
Glæder mig allerede til at gøre ‘mine’ pædagoger og forældre skarpere udi arbejdet med børnenes forudsætninger for læsning!

Loading

Leave a Reply