Pin en hel hjemmeside

Af og til vil jeg gerne pinne noget fra en side, hvor der ikke er billeder, der kan pinnes – eller hvor jeg ikke synes, de billeder, der er, er illustrative for det, som jeg vil pinne. Indtil nu har jeg gået den tunge vej og lavet et billede af et skærmdump (med klippeværktøjet), gemt det på mit pc-skrivebord, pinnet billedet, kopieret hjemmesidens internetadresse, redigeret billedet i Pinterest ved at tilføje internetadressen, gemt og tjekket, om linket virker …

Nu har jeg fundet 2 add-ons, der fungerer anderledes smidigt: Shotpin (i chrome-browseren) og Page2images (i firefox-browseren). Så hvis du nu fx vil pinne definitionen af logopædi fra Den danske ordbog på nettet, kan du gøre som følger:

I chrome-browseren kan du bruge Shotpin. Gå ind i googles webstore under apps, søg efter Shotpin og tilføj programmet til din browser. I øverste højre hjørne vil du nu se et 📌-ikon. Gå ind på den side, som du vil pinne og klik på tegnestiften. Så blir din skærm blå med et shotpin-logo i øverste venstre hjørne. Markér med musen, den del af siden, som du vil pinne, og klik dernæst på ☑-feltet lige uden for det nederste højre hjørne af din markering.

Du får et skærmdump fra Pinterest, hvor du kan skrive din tekst og vælge den relevante opslagstavle, og din pin ser ud som ovenfor. Så når du bruger Pinshot kan du altså kun vælge en del af skærmen til din pin. Til gengæld ser den ud præcist som på hjemmesiden, du har pinnet fra.


I Firefox-browseren kan du bruge Pin2images. Klik på linket ligefør og tryk dernæst på feltet med Add to Firefox, hvorefter du vil få endnu et Pinterest-ikon øverst oppe i højre hjørne af din browser. Det er lidt forvirrende, at de 2 ikoner ser så ens ud, men lisså snart musen peger på ét af dem, kan du se, om du har fat i Find pinnable content (= pin et billede) eller Pin2images PinPage (= pin en hel side).
Gå ind på den side, hvorfra du vil pinne og tryk på Pin2images-logoet. Firefox åbner nu en ekstra fane, hvor browseren i løbet af 15 sekunder laver din pin og bagefter åbner et Pinterest-skærmdump, hvori du kan skrive din tekst og pinne til den relevante opslagstavle. Pin2images laver således et billede af hele siden, til gengæld ser æ, ø, å og andre tegn sære ud. Så hvis du i din pin har brug for at læse teksten – og du pinner en dansk hjemmeside – er Pin2images nok ikke den bedste løsning.

Hvordan man gør i safari (og altså fx på en ipad), når man vil pinne en hel hjemmeside, ved jeg endnu ikke – hvis du har en løsning, må du meget gerne skrive en kommentar, så vi alle kan blive klogere!

Loading

Leave a Reply